Skip to: Site menu | Main content

 

 

 Veteran-VM i Finland, 1 - 10 aug 2024

Vi kan Finland, vi pratar finska
- det kändes självklart att vi ska arrangera resa till 2024 års Veteran-VM i Åbo-trakterna.

 

Bokningen till Veteran-VM är öppen

Prisexempel
Totalpris med båtresa i dubbelhytt och del i 2-bäddsrum på hotell
från 8 850 kr / person för 1 - 10 aug

 

Oavsett boendealternativ, följande ingår i priset.

Vi åker med Viking Line till Åbo och har bokat rum på utvalda hotell. Ni väljer själva vilken dag ni vill resa ut och hem, men de flesta kommer att åka med oss ut torsdagen den 1 aug då vi ankommer till Åbo dagen innan kvalet. För oss som kommer till Åbo den 2 aug kommer det ges mycket tid för besök på WMOCs eventcenter och naturligtvis deltagande i det s.k. model event där vi redan första dagen kommer att prata om kartritning i Finland jämfört i Sverige.

Hemresa kommer för de allra flesta att ske på kvällen efter långdistansfinalen fredagen den 9 augusti. I samverkan med Grövelsjöns OK så planeras det för ett kompletterande resealternativ med anslutning i Stockholm för färd till Grövelsjön och söndagens (11 aug) Veteran SM i Ultralång distans.

Denna gång har vi med reseledare som verkligen kan terrängen och kartritningen i Finland, bland annat tidigare finska mästaren Otto Balck och hans yngre bror Axel som hade framgång vid senaste Sprint-FM. Vi kommer även få möjlighet till djupare introduktion kring orienteringen i Sagu-terrängen av vetereraner och topplöpare från Angelniemen Ankkuri, vars träningsområde ligger nästgårds med kvalområdet för skogdistanserna och finalområdet för medeldistanstävlingen.

Vi kommer att ha olika alternativ på boende, med närvarande representation från Lalle och en gemensam träffpunkt på våra boenden.

 

Följande resealternativ finns upplagda i vårt bokningssystem

Utresa den 1 aug - tillbaka i Stockholm den 10 aug
Utresa den 2 aug - tillbaka i Stockholm den 10 aug
Utresa den 4 aug - tillbaka i Stockholm den 10 aug
Utresa den 5 aug - tillbaka i Stockholm den 10 aug

I vårt bokningssystem finns detaljer med priser och tillval. Efter förfrågan kan vi även boka in alternativa utrese- eller hemresedagar som inte ligger upplagda i bokningssystemet. Vi kan även boka in fordon efter förfrågan och i mån av plats.

 

Omena hotel på Humlegårdsgatan


Detta hotell som nyöppnade 2021 i Omena-kedjan ligger så centralt det bara går. Här får du bo på ett kostnadseffektivt koncept som blir vanligare och vanligare i Finland. Det finns ingen reception eller butler på hotellet, de är i stort sett bara städpersonalen som vi kommer att träffa under vår vistelse. Priset är därför väldigt konkurrenskraftigt och rummen är av bra standard med fräscha badrum med dusch.

Standardutrustning i rummet är kylskåp, mikrovågsugn, vattenkokare och TV, WiFi och hårtork. Frukost serveras inte på Omena hotel, men det går att beställa frukostpåse på samarbetspartnern Bärbar om man inte vill ordna med egen frukost på rummet. Flera matbutiker finns alldeles i närheten av hotellet.

 

Sokos Hotell i Kuppis


Sokos nyaste hotell i Åbo. Ett 4-stjärnigt hotell som färdigställdes under pandemin och ligger iKuppis-området, som utvecklats mycket under senaste åren. Designen för rummen är lite speciell där rum med kvällsol har mörkare toning än rummen med morgonsol som går i ljusare ton. Hotellet har reception och matsal där det serveras frukost, ingår i priset, varje morgon.

Detta hotell ligger i anslutning till järnvägsstationen och nära idrottsparken där WMOCs tävlingscenter är beläget. På rummet finns bland annat TV, kylskåp, värdeskåp, hårtork, vattenkokare, strykjärn, strykbräda, kuddar i olika storlekar, luftkonditionering och trådlöst nätverk.

Att förflytta sig i Åbo
Det troligaste är att ni gå i staden och längs med Aura å på era promender i staden, men det finns goda förbindelser med kollektivtrafik i Åboregionen med Föli. https://www.foli.fi/sv Det kommer finnas möjlighet att köpa resekort 65+ som täcker hela vistelsen för (i dagsläget) €18

 

Program

Tor 1 augusti
Avresa för de flesta från Stockholm,
Viking Glory avgår kl 20.00

Fre 2 augusti
Ankomst med Viking Glory till Åbo 07.35
Buss från hamnen inklusive guidning i Åbo till tävlingscentret
Provlopp inför sprint
Buss till hotell
(alternativ avresa från Stockholm)

Lör 3 augusti
(alternativ ankomst till Åbo)
Sprint kvaltävling, första start kl 10.00
Publiktävling Fin-5 Sprint

Sön 4 augusti
Sprint final
Publiktävling Fin-5 Sprint
Prisutdelning
(alternativ avresa från Stockholm)

Mån 5 augusti
(alternativ ankomst till Åbo)
Möjlighet att träna / pröva på mycket relevant skogsterräng där vi kommer ha med erfarna rådgivare som kommer att ge er en bra sista förberedelse inför kvalet.
Eller en vilodag för den som önskar det
(alternativ avresa från Stockholm)

Tis 6 augusti
(alternativ ankomst till Åbo)
Kvalificering för medeldistans och långdistansen, första start kl 10.00
Publiktävling Fin-5 Lång

Ons 7 augusti
Final Medeldistans
Publiktävling Fin-5 Medel

Tor 8 augusti
Vilodag alternativt så har vi bokat in en utflyltsdag med guide.

Fre 9 augusti
Final Långdistans
Publiktävling Fin-5 Medel
Hemresa till Stockholm

Lör 10 augusti
Ankomst Stockholm

 

Betalning och delbetalning
Vi skickar ut fakturor till angiven mailadress. Första fakturan som skickas ut är en initial delbetalning (bokningsavgift på 1000 kr/person). Andra fakturan som skickas ut är betalning för resterande del av det bokade beloppet och ska vara betald senast 1 juli 2024. Utifall korrigeringar ändringar/tillägg sker under sommaren 2024 så kommer en kompletterande fakturering ske i augusti månad efter resan.

 

 

 


Frågor, funderingar eller önskemål?
Mail är alltid bästa sättet att snabbt få svar från någon av oss.

admin@lalle.nu