Skip to: Site menu | Main content

 

 

 Veteran-VM 5 - 14 aug 2016   (Uppdaterat 2015-11-16)

Utresa sker den 4 aug eller 5 aug, då ankomst sker direkt till sprintdistansens provlopp. Hemresa är antingen direkt efter långdistansfinalen den 13 aug alternativt dagen efter, mao 14 aug. Boendet är i Tallinn på Pirita Spa Hotel som ligger i en lugn havsnära miljö, cirka 2 km från Event Centre och med naturen runt hörnet. Kollektivtrafik finns utanför hotellområdet och bussar till centrum går var 3:e - 12:e minut, den korta resan är gratis med som busskortet ingår.

Prisexempel:
4700 kr för utresa den 5 aug och retur från Tallinn den 13 aug. Plats i 2-bäddshytt på båten och bädd i dubbelrum på hotellet. Boka in ert resealternativ i vårt bokningssystem, se länk till höger i menyn.
För mer priser, se längst ned på sidan

Boendet
Vi bor som sagt på ett hotell strax utanför Tallinn i en lugn havsnära miljö med naturen runt hörnet. På hotellet finns bla pool, två restauranger, liten kiosk och möjligheter att boka in sig på olika spa-behandlingar. Alldeles nära hotellet finns en bra och billig mataffär, där även bankomaten ligger.

Vår tanke är att för de som åker ut den 4 aug kunna erbjuda möjlighet att boka in er på en dagsutflykt och om tillräckligt intresse finns så kommer vi även ha en utflykt mellan sprint och långdistans. Våra dagsutflykter är planerade att gå till Pärnu och/eller till svenskbygden i Hapsal.

Priset kommer att variera beroende på hur många hotellnätter du väljer, och det som ingår i alla våra resealternativ är;

Prisexempel för bädd i 2-bäddshytt och i dubbelrum på hotellet är 4700 - 5300 kr / person. Notera att plats i 4-bäddshytt och i 3-bäddsrum ger lägre pris, samt enkelrum går att boka in mot tillägg.

Vårt utvalda hotell är samma hotell som vi har haft boende på under flera av våra tidigare resor. Hotellet ligger i ett härligt läge nära havet och ligger på gångavstånd från Kadriorgparken där kvalet till sprinttävlingen äger rum. I Kadriorgparken ligger även Sångarfältet och det är där som invigningen kommer att äga rum. Vårt hotell var också en del av OS 1980, eftersom seglingstävlingarna hölls i Tallinn, och förutom den intressanta arkitekturen så finns det en hel del minnesmärken kvar inne på hotellet.

Att förflytta sig i Tallinn
Det finns goda bussförbindelser i anslutning till hotellet och därav kommer vi att inkludera ett 5-dagars kollektivtrafikkort, som vi tror är uppskattat för egna utflykter eller om man vill åka två busshållplatser till Eventcentre. Bussarna utanför hotellet in till city går väldigt ofta (var 3:e till 12:e minut), klicka även här för länk till tidtabellen för busshållplatsen.


Program

Tor 4 aug
Alternativ avresa från Stockholm

Fre 5 aug
Event centre öppnar
Möjlighet att boka in dagsutflykt
Avresa från Stockholm

Lör 6 aug
Ankomst till Tallinn
Provlopp inför sprint
Öppningscermoni

Sön 7 aug
Sprint kvaltävling

Mån 8 aug
Sprint final
Prisutdelning

Tis 9 aug
Provlopp inför långdistansen
Besök och rundvandring i gamla Tallinn

Ons 10 aug
Långdistans, 1:a kvaldagen

Tor 11 aug
Långdistans, 2:a kvaldagen
Arrangörens officiella bankett

Fre 12 aug
Möjlighet att boka in dagsutflykt till Pärnu

Lör 13 aug
Långdistans Final
Prisutdelning och avslutningscermoni
Hemresa med båt till Stockholm

Sön 14 aug
Alternativ hemresa med båt till Stockholm

 

Betalning och delbetalning
Vi skickar ut fakturor till angiven mailadress. Första fakturan som skickas ut är en delbetalning (800 kr/person). Andra fakturan som skickas ut är betalning för resterande del av det bokade beloppet och ska vara betald senast 6 juli 2016. Utifall korrigeringar ändringar/tillägg sker under sommaren 2016 så kommer en kompletterande fakturering ske i ausugti månad.


Resa med anslutningsbussar i Sverige
Tallink SiljaLine har bussar som går till/från flera orter med anslutning till Tallink Siljas terminaler. Vi hjälper er gärna att boka på plats dessa anslutningsbussar.
Läs mer på http://www.tallinksilja.se/bussanslutningar

 

Priser
Grundresa 5 - 14 aug
Utresa den 5 aug och retur från Tallinn den 13 aug. Plats i 2-bäddshytt på båten och bädd i dubbelrum på hotellet. Ange antal personer samt personuppgifter.
Pris: 4700 kr per person

Tillägg för att vara i Tallinn en dag tidigare, åka hem en dag senare eller både och.
Pris: 300 kr per extra dag och person

Uppgradering för att erhålla A-hytt (hytt med fönster) under båtresan.
Pris: 200 kr per person och enkelresa

Uppgradering till enkelhytt samt enkelrum på hotellet. Gäller för 7 hotellnätter och 300 kr i tillägg per natt för ytterligare nätter.
Pris: 2900 kr per person

Middagsbuffé vid våra förbokade platser på båten
Pris: 270 kr per måltid

Sjöfrukost ombord.
Pris: 100 kr per måltid

Kostnaden i 3-bäddsrum per person blir 175 kronor lägre (vid 7 nätters övernattning, d v s 25 kronor per natt). Vi har inte alternativet om 3-bäddsrum i vårt bokningssystem, och vi hanterar detta per mail om ni lägger in bokningen som grundresa i bokningssystemet.


 

Frågor, funderingar eller önskemål?
Mail är alltid bästa sättet att snabbt få svar från någon av oss.

admin@lalle.nu